#StackBounty: #windows-10 #keyboard #hotkeys #microsoft Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 favorite keys are not working

Bounty: 100

This is a problem that emerged a few months ago and couldn’t find a solution for, the favorite keys do not work anymore in their normal use.

By normal use, I mean pressing the key to open the program in task bar; if you hold the key to show pinned items or hold Shift to start the program as administrator, they all work.

So it is definitely not a hardware issue, the keys are all working.

Here’s a screenshot showing the faulty keys in blue:

enter image description here

I have tried the following without success:

  • un-install, reboot and re-install the software
  • disable all startup programs to see if any are conflicting
  • fresh install of Windows 10 (April update)

By looking at mskey.exe, there is definitely something wrong as Ctrl is being emitted by the key, obviously this won’t work even when tried for real:

enter image description here

Has anyone experienced the same issue and found a fix for it ?


Get this bounty!!!

#StackBounty: #windows-10 #partitioning #disk-space Windows 10 not showing files and folders in E drive

Bounty: 50

I’ve partitioned my HDD into 4 parts – C, D, E, H drives. Recently E drive got full. After that, its files and folders disappeared. I also have dual boot Ubuntu. I can see the files and folders on Ubuntu. I deleted around 6 GB using Ubuntu, but still, any files or folders are not showing up in Windows. I tried optimizing the disk but it didn’t help. Please help.
enter image description here

enter image description here


Get this bounty!!!

#StackBounty: #windows-10 #audio #bluetooth #iphone Streaming audio from an iPhone to windows 10 PC using bluetooth

Bounty: 500

I was able to do this in Windows 7, but now I have a Windows 10 PC and I can’t get it to work. The iPhone is running iOS 11.4 and the PC has Windows 10 with latest updates (version 1709, OS Build 16299.431)

What I want to do is to be able to make music/podcasts on my iPhone play through the speakers on my PC using a bluetooth connection between them.

I have been able to pair my phone to the PC using the “Bluetooth & other devices” dialog as shown in the first screenshot. It appears in the control panel as a bluetooth device second screenshot and I can connect to the PC from the phone using Settings/Bluetooth. The problem is that I can’t play audio from the iphone using the PC speakers. When I try, the iPhone just plays through its internal speakers.

Can anyone walk me through how to do this? Am I describing this functionality correctly?

  1. Screen showing the iPhone is connected.

    enter image description here

  2. Screen showing device details.

    enter image description here

  3. Screenshot showing Bluetooth details on the iPhone.

    enter image description here

  4. But the iPhone does not appear as an input device in sound settings:

    enter image description here


Get this bounty!!!

#StackBounty: #windows-10 #audio #gaming #directx No audio in newer games on Windows 10

Bounty: 100

I’m on the latest Windows 10 1803 17134.48, running on a ASUS ROG Maximus X Hero Intel Z370 motherboard with Realtek audio. Speakers are plugged into the headphone (green) jack in the back.

The hardware (and the Windows install) is 7 months old, and sound has worked great everywhere for most of that time.

Recently I do not get audio in most games. Audio still works fine in non-games (e.g. VLC, Chrome/Youtube etc) and in some games (older games?).

This makes me suspect that the problem is with Direct X / DirectSound, but since there is no way to install / reset that in Windows 10, it’s hard to tell.

“Speakers (Realtek High Definition Audio)” is always set as the current audio device. When in e.g. VLC I can see the audio meter move in the volume mixer, but in games there’s no output there.

I’ve searched for clues, here’s a non-exhaustive list of things I’ve already tried:

  • Deinstalled all other audio output devices that I am not using, such that there is no chance it can be switching to another. There was Nvidia audio or output to my monitor that is now gone, and there’s only 1 audio device left (speakers).
  • Checked DxDiag.exe to see if there were any errors. none.
  • Checked Device Manager for any problems.
  • Tried reinstalling Realtek drivers.
  • Tried unplugging any devices that are not keyboard/mouse/monitor/speakers.
  • Tried re-installing Steam (some Steam games have audio, but wanted to try anyway).
  • Disabled all sound effects in audio settings.
  • Tried low bit rate (16 bit 44khz) and high (24 bit 48 khz) settings.
  • Deselected allowing applications to take exclusive control.
  • Spatial sound off.
  • Quit as many concurrently running application, especially Skype.
  • Run Windows Trouble-shooter.
  • Checked per-app volume settings (all default).
  • Checked in-game audio settings 🙂 But yeah, no audio in games I am running for the first time.
  • Checked Steam settings (nothing applicable).
  • Checked Sonic Studio (sofware installed by the asus drivers) and made sure all settings are default / no effects).
  • Installed older versions of Direct X.
  • Make sure I’m up to date on Windows update.
  • Reboot a bunch of times.

None of this appeared to make any difference.

What I did not try yet:

  • Reinstall Windows. Was hoping to avoid that, and seeing as how “fresh” this install is, I was hoping it is not necessary.


Get this bounty!!!

#StackBounty: #windows-10 #touchpad #asus-laptop #windows-10-v1803 Touchpad not working after Windows 10 1803 update

Bounty: 100

I am using an Asus ROG G502VY with Windows 10 Family version 1803.

After updating to Windows 10 version 1803 from a previous version of Windows 10, and after rebooting my computer, the touchpad randomly stops working, in 5 minutes or 1 hour, it depends. I can use my mouse without any issue.

The touchpad doesn’t appear in the Device Manager even when it’s working. I tried to uninstall and re-install ATKPackage and Asus Smart Gestures but nothing changed.

Do you have any solutions?


Get this bounty!!!

#StackBounty: #windows-10 #sysprep Cannot SysPrep Windows 10 Enterprise (spring creators update): "A fatal error occurred…"

Bounty: 100

I have been creating our Windows 10 “golden image” from a VM, but since I installed the “Spring Creators update” I now cannot SysPrep it. Typically, this is the process I would follow, using PowerShell to find and remove all APPX packages:

#Audit APPX packages
Import-Module Appx
Import-Module Dism
Get-AppxPackage -AllUser | Format-List -Property PackageFullName | Out-File C:TempAppxJunkToRemove.txt

I then edit the “AppxJunkToRemove.txt” file to create my “RemoveAppXPackages.PS1” script:

Remove-AppxPackage -Package <packagefullname1>
Remove-AppxPackage -Package <packagefullname2>

Lastly, I would do two other things:
– Disable the NIC in the VM
– Disable the “Tile Data Model” service – tiledatamodelsvc (which is now gone in the SC update, apparently)

SysPrep is Windows 10 is painful, but following these steps worked 100% of the time for me before the Spring Creators Update. However, now the error I get is:

“System Preparation Tool 3.14
A fatal error occured while tyring to sysprep the machine.”

This happens during the “Sysprep is working… processing generalize phase Sysprep plugins…” step. Then this error immediately follows:
Sysprep quit Error code 0

I have verified that C:WindowsSystem32SysPrepPanther folder does not exist before I try the SysPrep. Setuperr.log shows:
Error 0x0f00a8 SYSPRP WinMain:Hit Failure while processing sysprep generalize internal providers

What I am missing here?


Get this bounty!!!

#StackBounty: #windows-10 #google-chrome #audio In Windows 10, Google Chrome keeps muting itself in volume mixer

Bounty: 100

I’m on Windows 10 and just recently I’ve noticed that Google Chrome starts off muted in the volume mixer and needs to be manually un-mute. When left alone for a while, Chrome automatically mutes itself again.

Here is how it looks in the Volume Mixer:

https://i1.wp.com/i.stack.imgur.com/ipyBY.png?w=525&ssl=1

I have uninstalled and re-installed Google Chrome and it did not fix this issue. All solutions of this issue on the internet say that I need to do something with Google Toolbox, which I don’t even have installed.

How can I fix this?


Get this bounty!!!

#StackBounty: #windows-10 #graphics-card #multiple-monitors #vga #dvi Windows 10 not recognizing second monitor plugged in Onboard Grap…

Bounty: 50

My motherboard is a M5A78L-M PLUS USB3, from ASUS. It have a port for a VGA monitor, and I have a monitor connected to it (this is the secondary monitor).

I also have a Nvidia Geforce GTX 960 video card, and it has a monitor connected to the DVI port onto it (this is the primary monitor). This video card doesn’t have a VGA port, and the secondary monitor can’t be plugged in this card.

When I boot Windows, everything is displayed on the Primary Monitor, and I’m not able to use the secondary monitor for anything. It’s not recognized when trying to select my displays.

On Device Manager, the monitor isn’t recognized at Monitors, and at Display Adapters, there’s only NVIDIA Geforce GTX 960.

This doesn’t work in Linux also. If it could work in both OS, it would be great, but focus here is Windows.

What can I do to use my secondary monitor along my primary monitor?


Get this bounty!!!

#StackBounty: #windows-10 #git Why does Git for Windows create repositories that I can't delete from a command line?

Bounty: 50

I have freshly “Reset” installation of Windows 10. I installed the “Git for Windows” distribution of Git from https://git-scm.org/.

If I create a git repository in any way (whether init or clone), that repository can’t be deleted from my file system with a command line prompt. I have to use Windows Explorer to do it.

Here’s a sample session:

PS C:Usersradix> mkdir foo


    Directory: C:Usersradix


Mode                LastWriteTime         Length Name
----                -------------         ------ ----
d-----        5/10/2018   5:46 PM                foo


PS C:Usersradix> cd foo
PS C:Usersradixfoo> git init .
Initialized empty Git repository in C:/Users/radix/foo/.git/
PS C:Usersradixfoo> cd ..
PS C:Usersradix> rm foo -Recurse
rm : Cannot remove item C:Usersradixfoo.git: You do not have sufficient access rights to perform this operation.
At line:1 char:1
+ rm foo -Recurse
+ ~~~~~~~~~~~~~~~
    + CategoryInfo          : PermissionDenied: (.git:DirectoryInfo) [Remove-Item], IOException
    + FullyQualifiedErrorId : RemoveFileSystemItemUnAuthorizedAccess,Microsoft.PowerShell.Commands.RemoveItemCommand
rm : Directory C:Usersradixfoo cannot be removed because it is not empty.
At line:1 char:1
+ rm foo -Recurse
+ ~~~~~~~~~~~~~~~
    + CategoryInfo          : WriteError: (C:Usersradixfoo:DirectoryInfo) [Remove-Item], IOException
    + FullyQualifiedErrorId : DirectoryNotEmpty,Microsoft.PowerShell.Commands.RemoveItemCommand

This is PowerShell running as my normal user. Even if I run Powershell as an administrator, the rm -Recurse command still fails in the exact same way. The only way I know of to delete this new foo directory is to do it via Windows Explorer, which doesn’t even complain or prompt about permissions – it just silently deletes it with no problem.

I don’t believe this is a PowerShell-specific issue, because a similar behavior happens in CMD:

C:Usersradix>dir foo
 Volume in drive C is Blade
 Volume Serial Number is B83C-EF1B

 Directory of C:Usersradix

File Not Found

C:Usersradix>git init foo
Initialized empty Git repository in C:/Users/radix/foo/.git/

C:Usersradix>del foo
C:Usersradixfoo*, Are you sure (Y/N)? y

C:Usersradix>dir foo
 Volume in drive C is Blade
 Volume Serial Number is B83C-EF1B

 Directory of C:Usersradixfoo

05/17/2018  08:46 PM    <DIR>          .
05/17/2018  08:46 PM    <DIR>          ..
               0 File(s)              0 bytes
               2 Dir(s)  275,911,991,296 bytes free

C:Usersradix>dir /a foo
 Volume in drive C is Blade
 Volume Serial Number is B83C-EF1B

 Directory of C:Usersradixfoo

05/17/2018  08:46 PM    <DIR>          .
05/17/2018  08:46 PM    <DIR>          ..
05/17/2018  08:46 PM    <DIR>          .git
               0 File(s)              0 bytes
               3 Dir(s)  275,866,763,264 bytes free

The DEL command does not display any errors, but it fails to actually delete the repository.

It’s important to note that the rm command does delete the files from the repository, including the files inside the .git directory. But it leaves the .git directory there.

It has been posited that the “hidden” nature of the .git subdirectory is causing a problem. Here is a transcript of my experimentation regarding that:

PS C:Usersradix> git init foo
Initialized empty Git repository in C:/Users/radix/foo/.git/

At this point, I open Windows Explorer and navigate to the C:/Users/radix/foo directory, and rename .git to git. I also right click on the .git directory and open the Properties dialog, noting that it does not have the “hidden” flag. I also navigate into the git directory and right-click-open-properties on several subdirectories and files, noting that none of them have the “Hidden” flag set.

And then I try to delete the directory from powershell:

PS C:Usersradix> del foo

Confirm
The item at C:Usersradixfoo has children and the Recurse parameter was not specified. If you continue, all children
will be removed with the item. Are you sure you want to continue?
[Y] Yes  [A] Yes to All  [N] No  [L] No to All  [S] Suspend  [?] Help (default is "Y"): a
del : Cannot remove item C:Usersradixfoogit: You do not have sufficient access rights to perform this operation.
At line:1 char:1
+ del foo
+ ~~~~~~~
    + CategoryInfo          : PermissionDenied: (git:DirectoryInfo) [Remove-Item], IOException
    + FullyQualifiedErrorId : RemoveFileSystemItemUnAuthorizedAccess,Microsoft.PowerShell.Commands.RemoveItemCommand
del : Directory C:Usersradixfoo cannot be removed because it is not empty.
At line:1 char:1
+ del foo
+ ~~~~~~~
    + CategoryInfo          : WriteError: (C:Usersradixfoo:DirectoryInfo) [Remove-Item], IOException
    + FullyQualifiedErrorId : DirectoryNotEmpty,Microsoft.PowerShell.Commands.RemoveItemCommand

I do notice that several of the folders in this hierarchy are marked as “Read-Only”. Is that related?

So I have two questions: why can’t I delete this folder, and why is git creating it in a way that it can’t be deleted in the first place? If the problem is that the directories are read-only, why is git creating them as read-only?


Get this bounty!!!